ESBK: Ivo Lopesek Espainiako Superbike Txapelketako lidergoa handitu du Nafarroako Zirkuituan

2023ko irailaren 17a

Ivo Lopesek bi emanaldi ikusgarri egin ditu Espainiako Iparraldeko Nafarroako Zirkuituan Espainiako Superbike Txapelketako bosgarren proban asteburu honetan (irailaren 16/17), puntuen sailkapenaren buruan lidergoa handitzeko.

Txirrindulari espainiarrak esfortzu handia egin zuen larunbateko sailkapen saioan Los Arcosetik gertu 3,933 kilometroak bere arerio hurbilen eta txapelketako erronkari hurbilen den Roman Ramos baino lau hamarren arinago itzultzeko. Lopes serieko erritmo-jartzailea beste arerio batzuen lehiatik aldendu behar izan zuen, besteak beste, itzuli zen Marc Alcoba eta Tito Rabat goi mailako izarra.

Sarearen kalitatea izan arren, Lopesek ondo kudeatutako ibilaldi bat egin zuen Team Easyrace BMWrentzat, eta Oscar Gutierrez etxera eraman zuen Team Honda Laglisseren sarreretako lehenengoan zelaiaren buruan. Nafarroako Zirkuituari 17 itzuli eman ondoren, Lopesek bi segundo baino gehiagoko aldea atera zion Gutierrezi, bederatzi lasterketetan laugarren garaipena lortu baitzuen.

Alcobak podiuma osatu zuen Superbike lehen lasterketan, eta Ramos laugarren postua lortu zuen, txapelketako liderrarekiko lekua galdu arren puntu sendoa lortuz. Rabatek, denboraldi hasieran MotorLand Aragonen bi aldiz garaile izan zen, lehen bosten artean osatu zuen.

Bigarren lasterketa ez zen sinplea izan lehiakideetako edozeinentzat, igande arratsaldean euria bota baitzuen. Honen ondorioz, hasiera izugarria izan zen, Rabat-ek markagailuan aurrea hartu zuen zelaiak lehen txandara bidean ihinzta bota zuenean. Alcobak aurrea hartu zuen lehen itzulia amaitu baino lehen, eta Juan Jose Nuñez dohakabea izan zen baldintza zailetan erortzen lehena.

Zelaia hirugarren itzulia hasi zenerako, Lopes lider zegoen eta lasterketaren kontrola aldarrikatzen hasi zen baldintza gogorretan. Alcobak ezin izan zuen txapelketako lider den BMWk ezarritako erritmoari eutsi eta azkenean Naomichi Uramoto japoniarren Hondaren atzetik geratu zen.

Lopes japoniar txirrindulariarekiko zazpi segundo baino gehiagoko aldea gainditu zuen 15 itzuli busti egin ostean, Alcobak podiumeko postuak osatuz. Oscar Gutierrez eta Daniel Saez lehen bosten artean osatu zuten beste hainbat txirrindulari bazterrean geratu ostean, Rabat lehen liderra barne.

Txapelketarako funtsezkoa den, Ramosek ere ez zuen bigarren estropada amaitu, hau da, Lopesek 74 puntuko aldea du sailkapenean, eta denboraldiko azken lau estropadetan 100 besterik ez dira geratzen.